April 2015

Kære forældre
DayCare, Husvenner (frivillige), Majfest, Cykler, Medie-leg

Husvenner hjælper med gækkebreve

Day Care

Vi er startet med at bruge DayCare. I må meget gerne sørge for, at der kommer et billede på skærmen. Se brev på hjemmesiden. Hvis I har brug for hjælp kontakt Berit.

Obs! Det er kun de voksne der trykker på skærmen.

Børnene må fortsat gerne hænge deres brik op, der er så mange gode ting omkring forståelse af klokkeslæt og et visuelt billede af hvornår de skal hjem.

Der må også gerne skrives navn på seddel i Blåbærhuset – det er en god øvelse i at skrive. I Blåbærhuset skal man taste tiden ind i vores iPhone, men desværre virker det ikke p.t.

Husvenner (frivillige)

Vi er så heldige at vi nu har samlet en hel lille gruppe af husvenner, som kommer og bidrager til at børnene får noget ekstra. De har været her, da vi klippede gækkebreve, og påskeklip. Solveig var her også til påskefesten og Anne har lavet en ny påskehare til os. Mona har syet mange nye dansekjoler til os, som især pigerne er glade for.

Når man er husven af Tyttebærhuset, supplerer man børnenes hverdag med ting som ellers ikke ville have kunnet forgå i det omfang, som det gør med husvenners bidrag.

Husvenner er personer, som ikke har børn eller børnebørn i børnehaven. Ud over husvennerne vi har stadig brug for forældre og bedsteforældre i løbet af året. Til ture og hvad vi ellers finder på. Vores husvenner, som børnene kan møde i hverdagen er: Solveig, Karen, Inger, Anne.

Halvårstemaet

Vi er kommet godt i gang, der bliver taget billeder, tegnet, lavet fotocollage og lavet små film af børn og voksne.

Se youtube, tegninger hist og her, se gr. 2’s foto mappe og se i den grønne mappe på pulten om it i Tyttebærhuset.

Majfest – fødselsdag

Sæt kryds i kalenderen d. 20. maj hvor vi gerne vil inviterer med til Maj- og 10 års fødselsdagsfest i Blåbærhuset, sidst på dagen. Der er en forældregruppe der er ved at arrangere festen.

Aktivitet på vores parkeringsplads

Silkeborg Genbrug og Affald vil henover sommeren have et forsøg med indsamling af affald ved husstande og vil i den forbindelse ud og møde kunderne. De har i den forbindelse fået lov at holde et informationsmøde på vores parkeringsplads den 11. april kl 13 – 15 og de vil have en varebil med skraldespande på ladet, som beboerne dermed kan se.

Børn aktiviteter

Mon I har gættet hvem I har fået gækkebrev fra?  Børnene håber det næsten ikke, for hvis I ikke kan gætte det, skylder i dem et påskeæg. Der blev klippet og sendt gækkebreve med brevpost af børn fra gr. 1 og 2.

Affaldsindsamling i uge 16

Gr. 1 skal huske cykler i Blåbærhuset. De får besøg af Rune (Selmas far) fra Cykel Expressen. Hvis der er noget I gerne vil have lavet på cyklen, kan I evt. aftale det med Rune.

Forår i luften, mon ikke der skal arbejdes i haven.

Personale

Taja Liin er i praktik fra Århus seminarium i 7 uger, det er Mie der er hendes vejleder. 

Vi ønsker alle en rigtig god påske.