August 2019

Garderobetasker, Børneperspektiv, Vejkryds, Bus til Blåbærhuset

Vær opmærksom på at YouTube sætter cookies på din computer/tablet/mobil ved afspilning af videoen. 

Kære forældre

Ferien er slut for de fleste og vi er kommet stille og roligt i gang her i uge 31. Nok med Danmarks bedste normering. Det har givet tid til ekstra oprydning, rengøring og forberedelse af efteråret, samt mange gode snakke med børnene om alt det de har oplevet i deres ferie.

Vi vil gerne sige tusinde tak for de mange dejlige sommerhilsner vi har fået, vi oplever virkelig at I anerkender vores arbejder og det giver god energi og lyst til at komme på arbejde.

Børn:
Velkommen til alle de nye børn der er startet her d. 29.7 og som starter i løbet at august, vi håber at I føler jer godt modtaget af børn og personale.

Personale:
Sines udenlands praktik er aflyst, derfor bliver hun alligevel i Tyttebærhuset hele perioden som er til d. 30.11. Sine følger gr. 1 resten af hendes tid har i huset.
Vi har midler til at ansætte en medhjælper fra september til februar, derfor har vi lavet et internt opslag i kommunen i denne uge. Hvis I kender nogen kan de sende et par ord til Berit. På mail: brh@silkeborg.dk

Garderobetasker:
Som I nok har opdaget har vi kasseret alle fletkurvene i garderoberne og erstattet dem med sorte tasker. Hvert barn får en taske med navn på, som vi forventer følger barnet fra de starter i Tyttebærhuset til de slutter.
Tasken må I tage med hjem til weekenden og se efter om der er det skiftetøj der er brug for. Tasken skal også flytte med i Blåbærhuset når man er der.

I tasken forventer vi at der er:
Underbukser
Strømper
Skiftebukser
Skiftebluse
Fleecetrøje
Regntøj
Gummistøvler

Vinter/efterår:
Termotøj
Flyverdragt
Vanter – I overgangsperioden kan vi anbefale arbejdshandsker se eks. på opslagstavlen, som ikke bliver så let våde.
Hue

Det tøj barnet skal bruge i løbet af dagen skal hænge på knagen, så de selv kan nå det.
Sko skal stå oppe på hylden i garderoben – Dvs. der skal ikke stå noget på gulvet
Eks. Jakken der kun bruges i bilen, så lægges op i tasken, så den ikke fylde ved knagen.

Sko og glemt tøj
Hvis der ikke er navn på hjemmesko, smider vi dem i kurven ved køkkenet. Det samme gælder glemt tøj, som kan findes i kurven ved indgangen.

Tøj I låner må I gerne lægge på plads i skabet på det grønne badeværelse – bag døren.

Vejkryds
Om ikke så længe tager kommunen et hjørne af vores legeplads, da der skal lavet et nyt vejkryds. Vi arbejder på hvordan det kan få mindst/bedst indflydelse på vores legeplads.
Der er blevet fældet to birketræer og der er sat afmærkningspinde på, så I kan se hvor galt det går. Vi ser dog frem til, at der kommer et nyt vejkryds, der kan gavne os alle og vi håber at vi finder en god løsning på legepladsen.

Bus til Blåbærhuset
Vi åbner 7.30 i Blåbærhuset og forventer at man møder der. De børn der møder før 7.30 møder i Tyttebærhuset og tager med bussen. Hvis andet gør sig gældende, skal man have lavet en aftale om det med Berit.
Vi har i foråret flere gange oplevet at må vi have ekstra personale til at følge med bussen til Blåbærhuset, fordi der var mange børn. Det gør vi selvfølgelig gerne når det er nødvendigt, men hvis I kan hjælpe med at begrænse det, hjælper det på ressourcer og på busbilletter (vi betaler nemlig fuld pris)

Børneperspektiv - Aktiviteter
I forbindelse med arbejdet med de Ny styrkede Læreplaner er personalet optaget at ”Børneperspektiver”. Derfor vil vi i løbet at efteråret eksperimentere og reflektere over hvordan og hvor vi egentlig tager børnenes perspektiv.
Og hvorfor så ikke spørge børnene? Måske vil vi lave små film, tegninger, bøger, fortællinger og gå på opdagelse i hverdagen sammen med jeres børn. Måske har børnene nogen ideer? Hvad der kommer ud af det, ved vi som sagt ikke, men vi håber at vi får øje på børnenes perspektiv på en ny måde.

Sol og sommer
Vi leger med vand når det er muligt, vi har et vandbassin og nogle gode havesprøjter. Brandslangen skal også afprøves en dag.
Husk solcreme på hjemmefra. Vi giver dem lidt på udsatte steder ved middagstid.

Høst
Vi høster alt hvad vi kan i August og september – blåbær, brombær, mirabeller m.m.
Hvis I har forbindelse til æbler, modtager vi gerne til høstfesten, så vi kan presse til most.
Der er vist desværre ikke så mange æbler i Sejs i år pga. af sen frost

Kunstudstilling
Vi forventer at deltage i Borgerforenings kunstudstilling til november, derfor arbejdes der løbende til det i atelieret.

Tale-hørekonsulenterne i PPR –
Helle Lodberg Christensen skal fra august 2019 og fremover betjene Tyttebærhuset. Signe som vi kender har fået andre opgaver og derfor denne rokering. Vi sige tak for Signes store indsats, som talepædagog, kollega og vejleder for os. Velkommen til Helle.