December 2014

Kære forældre
December aktiviteter, Husk Lucia fest, Personaledag, Vi tror på nisser, Ledig pædagogstilling, Velkommen til nye børn?

Tak for hjælpen til forældrearbejdsdagen d. 16. november, sikke flot vores blomsterbede er blevet. Jorden har også fået noget af det hestemøg, som børnene hentede, så nu er der gode betingelser for planterne til foråret.

Vi vil også gerne sige tak for den store opbakning børnene fik til kunstudstillingen i Multihuset, det er dejligt at så mange havde mulighed for at komme. Børnene viste stolte deres værker frem og vi fik stor anerkendelse fra lokalområdet

Vi havde sat i udsigt, at vi ville lave Wellness med børnene, men tiden løb fra os, da vi har været optaget af kunstfremstilling, hestemøg m.m. For at gøre det bedst muligt, har vi valgt, at arbejde på det i januar i stedet for.

Personale:

Ketty har valgt at gå på efterløn fra sidst i januar. Derfor vil der blive opslået en fast stilling. Bestyrelsen har valgt, at det er en 30 timer pædagogstilling der opslås pr. 1.2.2015

Vi holder afslutning for Ketty en dag i januar.

Personaledag:

Fredag d. 27.2 2015 vil vi gerne holde personaledag. Dvs. at vi vil arbejde uden børn med et fagligt emne og reflektere over hverdagen.

Derfor spørger vi om børnene har mulighed for at holde fri. Man kan også hjælpe ved at invitere andre børn med hjem? Eller måske er der forældre der har lyst til at passe børn her i Tyttebærhuset, sammen med vikarer?

De børn der har behov for pasning vil blive passet af vikarer.

Se opslag vi sætte op i januar

Nye børn:

Velkommen til Dichte og Marcus i gruppe 3.

Aktiviteter i december

Der findes altså nisser:                                     

Vi leger en leg i hele december som går ud på, at der findes nisser. Hvis man er lidt bange for nisser eller ikke tror på nisser, fortæller vi børnene, at det er noget vi ”leger”.

Derfor vil I opleve, at ”nisserne” har været på spil i Tyttebærhuset og Blåbærhuset. Nisserne har forvandlet husene, så der er den rette julestemning fra morgenstunden d. 1. december.

Forældrene afleverer børnene som de plejer, men sæt gerne lidt tid af til at kigge jer omkring når I afleverer

Lucia fest med forældre og andre: Fredag d. 12.12:

Se Invitation pdf.

Lucia i Sejs Svejbæk kirke - vi åbner i kirken kl. 6.30. Gr. 1 børn skal møde senest kl. 7.40 for at være klar til Luciaoptog kl. 8 hvor vi forventer, at alle andre sidder i kirken. Vi ønsker ikke at alle fotograferer, derfor klarer vi fotograferingen. Forældre må fotografere børnene bagefter.

Bagefter er der boller og kaffe. Efter kaffen, ser vi kirken og hører juleevangeliet, alle er velkomne til at blive. I kan melde jer til at bage boller/luciabrød på opslag i gangen.

Derefter går vi tilbage til Tyttebærhuset.

Julegaver:

Alle børn vil pakke en julegave ind til jer? I skal huske at have den med hjem den sidste dag, inden I går på juleferie. Husk at den først må åbnes juleaften. Gaven lavede vi i oktober/november, "I kan ikke gætte hvad det er"

Nissen med hjem:

Alle børn skal have en nisse med hjem i løbet af december. Vi vil meget gerne at I skriver i den lille bog, der følger med nissen. Max ½ side da vi har flere børn/nisser der skal nå at fortælle. Vi vil gerne, at børnene får en oplevelse af, hvad skriftsproget kan bruges til, og det er noget særligt, når det kommer hjemmefra.

Vi ønsker ikke at nissen har noget med, der kan deles ud.

Bage pebernødder:

I løbet af december vil alle børnene få mulighed for at bage pebernødder, som de får med hjem.

Fortællehulen:

Hver dag i Blåbærhuset vil, der blive fortalt for børnene inde i hulen (tumlerummet) Det handler måske om nisser, dyr, at rejse, lokaliteter vi kender og måske bliver der draget noget ind som det enkelte barn kan nikke genkendende til fra deres bagland.

Juledekorationer:

Børnene har i november samlet ting i skoven og i Blåbærhuset laver alle en juledekoration, som de får med hjem. Vi får hjælp af bedsteforældre, eller andre husvenner?

Klipperværkstedet/Atelieret:

Her har vi også fået en lille lovning om at, der kommer en husven fra Sejs Svejbæk efterløn og pensionistforening og hjælper i løbet af december.