December 2015

Vi åbner i Sejs-Svejbæk Kirke, Lucia d.11.12, Simon ansat, Vi tror på nisser, Juletræer, Julegaver m.m.

Kære forældre

Vi vil gerne sige tak for den store opbakning børnene fik til kunstudstillingen i Multihuset, det er dejligt at så mange havde mulighed for at komme. Børnene viste stolt deres værker frem og vi fik stor anerkendelse fra lokalområdet .

Personale:

Simon er ansat pr. 23.11 til 18.12

Ønsker til Blåbærhuset, til leg:

Vi kunne godt bruge nogle gamle gryder, stål kander og skåle, træskeer og stål skeer.

Når I skal af med jeres gamle juletræ, må I gerne læsse over hegnet i Blåbærhuset. Børnene leger med træerne til langt hen i foråret, der bygges huler og flyttes rundt på træerne og til sidst ender de på bålet. Så vi siger tak

Sådan holder vi fødselsdag

Aktiviteter i december 

Der findes altså nisser:


Vi leger en leg i hele december som går ud på, at der findes nisser. Hvis man er lidt bange for nisser eller ikke tror på nisser, fortæller vi børnene, at det er noget vi ”leger”.
Derfor vil I opleve, at ”nisserne” har været på spil i Tyttebærhuset og Blåbærhuset. Nisserne har forvandlet husene, så der er den rette julestemning fra morgenstunden d. 1. december.

Forældrene afleverer børnene som de plejer, men sæt gerne lidt tid af til at kigge jer omkring når I afleverer.

Lucia for alle grupper: Fredag d. 11.12:

Lucia i Sejs Svejbæk kirke - vi åbner i kirken kl. 6.30. Gr. 1 børn skal møde senest kl. 7.40 for at være klar til Lusciaoptog kl. 8 hvor vi forventer, at alle andre sidder i kirken.

Bagefter er der boller og kaffe. Efter kaffen, ser vi kirken og hører juleevangeliet, alle er velkomne til at blive. I kan melde jer til at bage boller/luciabrød på opslag i gangen.

Derefter går alle tilbage til Tyttebærhuset.

Julegaver:

Alle børn vil pakke en julegave ind til jer? I skal huske at have den med hjem den sidste dag, inden I går på juleferie. Husk at den først må åbnes juleaften. Gaven lavede vi i oktober/november, "I kan ikke gætte hvad det er"

Nissen med hjem:

Alle børn skal have en nisse med hjem i løbet af december.

Specielt til Gr. 1.: Vi vil gerne at I tager et billede af nissen hjemme hos jer. Hvorefter I sender det til Køkken telefonen tlf.: 29 28 32 22 som en sms. Vi vil vise børnene billedet til samling den næste dag, enten på projektoren eller på iPad en. Her vil barnet fortælle om hvad nissen har lavet hjemme hos jer. I skal ikke skrive noget, kun barnets navn i sms’en. På den måde vil vi udfordre børnenes sproglige kompetencer, når de skal fortælle for kammeraterne.

Specielt til Gr. 2 og 3.: Vi vil meget gerne at I skriver i den lille bog, der følger med nissen. Max ½ side da vi har flere børn/nisser der skal nå at fortælle. Vi vil gerne, at børnene får en oplevelse af, hvad skriftsproget kan bruges til, og det er noget særligt, når det kommer hjemmefra.

Vi ønsker ikke at nissen har noget med, der kan deles ud.

Bage pebernødder:

I løbet af december vil alle børnene få mulighed for at bage pebernødder, som de får med hjem.

Fortællehulen:

Hver dag i Blåbærhuset vil, der blive fortalt for børnene inde i hulen (tumlerummet) Det handler måske om nisser, dyr, at rejse, lokaliteter vi kender og måske bliver der draget noget ind som det enkelte barn kan nikke genkendende til fra deres bagland.

Juledekorationer:

Børnene har i november samlet ting i skoven og i Blåbærhuset laver alle en juledekoration, som de får med hjem. Vi får hjælp af bedsteforældre, eller andre husvenner?

Klipperværkstedet/Atelieret:

Her har vi også fået et lille tilsagn om, at der kommer en husven og hjælper i løbet af december.

Med venlig hilsen

Personalet