December 2017

Vi tror på nisser, Juletræer, Julegaver m.m. Vi åbner i Sejs-Svejbæk Kirke d.13.12.

Kære forældre

Vi vil gerne sige tak for den store opbakning børnene fik til kunstudstillingen i Multihuset, det er dejligt, at så mange havde mulighed for at komme. Børnene viste stolt deres værker frem og vi fik stor anerkendelse fra lokalområdet. Vi havde igen i år rigtig mange besøg. Børnenes Smileys hænger fortsat på en gren i Multihuset, for som nogle børn sagde, da de kom med deres ting til udstillingen. ”Det er vores gymnastik” men nu er det også deres kunstudstilling.
Gr. 1 bidrager også med julepynt til juletræet ved Rema og Dagli’ Brugsen sammen med Sejs-Laven inst.

Husk at se nyheder på hjemmesiden –
I kan tilmelde jer Nyhedsmails, så får I en mail når, der er nyt på hjemmesiden.

Indskrivningen til børnehaveklasse foregår på nettet fra 11. december til og med 21. januar
Forældre til børn født i 2011 og 2012, som ikke er indskrevet i skolen, vil modtage et brev fra distriktsskolen i starten af december i den digitale postkasse.
Forsikring

Ophør af kollektiv ulykkesforsikring for børnene pr. 1. januar 2018
Børnehaven Tyttebærhuset vurderer løbende, hvilke forsikringer børnehaven ønsker at tegne.

I forbindelse med indgåelse af ny forsikringsaftale pr. 1. januar 2018 har bestyrelsen besluttet fremover ikke at tegne kollektiv ulykkesforsikring for børn og unge.
Begrundelsen er, at mange forældre i dag har tegnet ulykkesforsikring for deres børn med en bedre dækning, end den Tyttebærhuset tilbyder. Tyttebærhusets forsikringer er tegnet med begrænset dækning og lave forsikringssummer, hvilket kan give en falsk tryghed for forældre.

Bemærk dog, at tandskader, der måtte ske i den tid, børn er i kommunens varetægt, er dækket af den kommunale tandpleje, indtil barnets fyldte 18. år.

Bestyrelsen vil gerne opfordre de forældre, som ikke allerede har tegnet ulykkes - forsikring for sit barn/sine børn, at tegne en sådan forsikring for at stille barnet/børnene bedst muligt, såfremt skaden måtte ske.

Børn:
Vi må desværre sige farvel til Mikkel H i gr. 1, da han flytter til Vinderslev.

Personale:
Mads Frisch har sidste dag d. 22.12. Vi vil komme til at savne Mads, håber at han vender tilbage, som pædagog en dag, men nu skal han først på højskole m.m.
Vi siget tak for indsatsen og hans gode humør.

Aktiviteter i december
Hver gruppe får en uge i Blåbærhuset og starter med gr. 3, gr.1, gr.2
Der findes altså nisser:
Vi leger en leg i hele december som går ud på, at der findes nisser. Hvis man er lidt bange for nisser eller ikke tror på nisser, fortæller vi børnene, at det er noget vi ”leger”.
Derfor vil I opleve, at ”nisserne” har været på spil i Tyttebærhuset og Blåbærhuset. Nisserne har forvandlet husene, så der er den rette julestemning fra morgenstunden d. 1. december.
Forældrene afleverer børnene som de plejer, men sæt gerne lidt tid af til at kigge jer omkring når I afleverer.

Lucia for alle grupper onsdag d. 13.12:
Lucia i Sejs Svejbæk kirke - vi åbner i kirken kl. 6.30. Gr. 1 børn skal møde senest kl. 7.40 for at være klar til Luciaoptog kl. 8 hvor vi forventer, at alle andre sidder i kirken.
Bagefter er der boller og kaffe. Efter kaffen, ser vi kirken og hører juleevangeliet, alle er velkomne til at blive. Derefter går alle tilbage til Tyttebærhuset.
Gr. 1 forældre kan melde sig til at bage boller/luciabrød skriv om I vil på opslag i gangen.

Julegaver:
Alle børn vil pakke en julegave ind til jer? I skal huske at have den med hjem den sidste dag, inden I går på juleferie. Husk at den først må åbnes juleaften. Gaven lavede vi i oktober/november, "I kan ikke gætte hvad det er".

Bage pebernødder:
I løbet af december vil alle børnene få mulighed for at bage pebernødder, som de får med hjem.

Nissen med hjem:
Alle børn skal have en nisse med hjem i løbet af december.
Specielt til Gr. 1 og gr. 2.: Vi vil gerne, at I tager et billede af nissen hjemme hos jer, hvorefter I sender det til Køkken telefonen tlf.: 29 28 32 22 som en sms. Vi vil vise børnene billedet til samling den næste dag, enten på projektoren eller på en iPad. Her vil barnet fortælle om hvad nissen har lavet hjemme hos jer. I skal ikke skrive noget, kun barnets navn i sms’en. På den måde vil vi udfordre børnenes sproglige kompetencer, når de skal fortælle for kammeraterne.

Specielt til 3.: Vi vil meget gerne at I skriver i den lille bog, der følger med nissen. Max ½ side da vi har flere børn/nisser der skal nå at fortælle. Vi vil gerne, at børnene får en oplevelse af, hvad skriftsproget kan bruges til, og det er noget særligt, når det kommer hjemmefra.
Vi ønsker ikke at nissen har noget med, der kan deles ud.

Fortællehulen:
Hver dag i Blåbærhuset vil, der blive fortalt for børnene inde i hulen (tumlerummet) Det handler måske om nisser, dyr, lokaliteter vi kender og måske bliver der draget noget ind som det enkelte barn kan nikke genkendende til fra deres bagland. Vi har en direkte telefonlinje til julemanden, så ham snakker vi med hver dag.

Juledekorationer:
Børnene har i november samlet ting i skoven og i Blåbærhuset laver alle en juledekoration, som de får med hjem. Vi får hjælp af bedsteforældre, eller andre husvenner?

Besøg af julemanden og hans kone?

Vi håber, at vi får Besøg af julemanden og hans kone torsdag d. 21.12 – spændene!

Brugte juletræer.
Når julen er ovre og træet skal væk, er I velkommen til at læsse det af i Blåbærhuset. Her vil børnene laver huler af træerne og når de ikke kan mere, ender de på bålet.

Husk at der er lukket mellem jul og nytår:
Der er fælles feriepasning i kommunen, mellem jul og nytår.

Med venlig hilsen Personalet