Februar 2017

Kære forældre
Mødetider i Blåbærhuset, Eftermiddagsmad, Forældresamtaler, Aktiviteter, Fastelavn m.m.

Personale

Mads Mikkelsen går på barsel fra d. 3.2.2017. Vi glæder os til han kommer igen efter sommerferien. Anni vil være den faste person i Blåbærhuset i perioden.

Af to gruende vil vi gerne minde om vores åbningstider i Blåbærhuset.

1. For at sikre at turen foregår forsvarligt, vurderer vi hver dag om, der skal en ekstra voksen med bussen. Derfor skal vi vide inden kl. 8 hvor mange børn der skal med bussen.
2. Vi betaler almindelig takst for at køre med bus, så det er en stor post på budgettet. Derfor er det godt, at så mange som muligt afleveres i Blåbærhuset.
De børn der skal i Blåbærhuset kan afleveres/hentes i Blåbærhuset fra kl. 7.30 – 13.50 fredag kl. 7.30 til 12.50.
Vi kører med bybus fra og til Tyttebærhuset. Kun de børn, der har behov for at blive passet før 7.30 kan afleveres i Tyttebærhuset. Hvis dette giver anledning til problemer, må I drøfte muligheder med Berit, så finder vi ud af det.


Eftermiddags mad

Da der er nogle der oplever at børnene er meget sultne, når de er på vej hjem fra børnehave, har vi efter ønske fra bestyrelsen, ændre lidt på vores servering af eftermiddagsmaden.
Vi tilbyder mad fra kl. 14.30 i stedet for kl. 14.15
Børnene får rugbrød med smør eller leverpostej.
Når der er boller er det ofte fyldt men mange proteiner. Tina bager bollerne med bønner, linser og andet godt i, så de mætter mere.
Resterne står på køkkenbordet, så de mest sultne kan forsyne sig der.
Vi hører dog ofte, at børnene er sultne når de kommer hjem, uanset hvor meget, de har spist her i børnehaven. Afhentningstidspunktet har selvfølgelig også betydning. Endelig har de ældste børn også muligheden for at sige ”nej tak” til eftermiddagsmad.
Forældresamtaler
Vi har mange planlagte samtaler, f.eks. 2 måneder efter opstart.
Hvis der yderligere er brug for en samtale, er I altid velkomne til at aftale et tidspunkt med primærvoksen eller Berit. Den daglige snak er også vigtig og fylder forskelligt dag for dag.
Hvis der er noget mere personligt vil vi gerne trækkes til side eller have lov at trække jer til side for at give en besked, som barnet eller andre ikke lige behøver at høre.
Der er også mulighed for at ringe til os om formiddagen.

Aktiviteter i februar

Fastelavn – vi klipper og leger forskellige fastelavns lege, klæder os ud og spiller teater for hinanden.
Til fastelavnsfesten forventer vi at børnene kommer udklædt hjemmefra.
Vi har fortsat morgenmustik, hvor vi synger og leger forskelligt.
Ønskeøen lever stadig, vi drømmer, vi snakker om alle vores ønsker og vi synger sangen som Alberthe har skrevet.
Gr. 1 er også optaget af ”Otto er en Næsehorn”. Har lavet flotte billeder, som kan ses på Troldestuen. De har set filmen og måske skal de selv lave animationsfilm. I dag er de dog i skøjtehallen.
Gr. 2 Går fortsat på hjemmebesøg.
Gr. 3 Øver rutiner og er godt på vej til at lege gode lege. Det er dejligt at opleve hvordan de er begyndt at fordele roller, finde på og styre legen.

Fælles ferie pasning

Husk at give besked inden 22.2 hvis I har behov for fælles feriepasning i foråret og sommerferien.
Låne lokaler
Som noget nyt har bestyrelsen besluttet at børn med familie i Tyttebærhuset, kan låne Tyttebærhuset eller Blåbærhuset hvis det er fredelige familie arrangementer, som børnefødselsdag, barnedåb m.m. Det koster 500 kr. som går til støtte-foreningen.

Låne lokaler

Som noget nyt har bestyrelsen besluttet at børn med familie i Tyttebærhuset, kan låne Tyttebærhuset eller Blåbærhuset hvis det er fredelige familie arrangementer, som børnefødselsdag, barnedåb m.m. Det koster 500 kr. som går til støtte-foreningen.