Januar 2016

Kære forældre. Nye børn, halvårstema Fugle, Økomærke Sølv, Stanniol, madpapir,

Pakker julegave ind til mor og far

Børn

Velkommen til Lucas – Lillebror til Victoria i gr. 1. Lucas følger gr. 3.

Velkommen til Frederik i gr. 2. Han kommer fra Børnehaven Akacien i Silkeborg og er nylig flyttet til Sortbærvej.

En dag i uge 51 havde to store børn fået lov til at lege ude på legepladsen om eftermiddagen. Desværre valgte de at gå langs hegn og hæk og ud på p – pladsen. En af dem vælger at løbe op til sin søster på skolen og den anden kommer ind. En af personalet finder herefter drengen på skolen, nu sammen med barnepigen, som han har mødt. Der er selvfølgelig talt med børn, forældre, barnepige.

Personale

Sofie Bo Poulsen skal samle erfaring med at være sammen med børn, så hun kan søge job i USA. Derfor kommer hun ”frivilligt” mest tirsdage når hun har fri fra gymnasiet.

Vi kender Sofie fordi hun selv har gået i Tyttebærhuset.

Day Care i Blåbærhuset og Tyttebærhuset

Husk at børnene skal melde komme/gå uanset om de er i Tyttebærhuset eller i Blåbærhuset. Vi forsætter dog med at skrive navn på listen i Blåbærhuset, da vi oplever en god læring når børnene selv skriver deres navn på sedlen. Personalet har også forsat brug for sedlen, så de ved hvem der skal med bussen fra Blåbær til Tyttebærhuset, det kan vi ikke se på Day Care. (endnu)

Drikkedunk med i Blåbærhuset

Vi vil gerne prøve hvordan det vil fungerer, hvis alle børnene har en drikkedunk med vand i, med i Blåbærhuset. Vi sætter et køleskab under trappen i Blåbærhuset, til madpakke og drikkedunke.
Fordi:
Den vælter ikke så let, når man sidder ude
Der er ingen opvask, eller ingen spild med engangskopper.

Børnene holder selv styr på den

Bruge madpapir, det kan købes uden klor og fluor.

Vi vil gerne at I undgår stanniol, og vi vil gerne at I kun bruger husholdningsfilm til nød. Husholdningsfilm er svært for børnene at pakke ud, så brug en egnet plastbøtte i stedet.

Stanniol eller sølvpapir fremstilles af aluminium.

Til fremstillingen af rent aluminium skal der bruges forholdsvist store mængder energi. Der forbruges op til ca. 60 kW energi pr. kilo. Det betyder dermed at der udledes relativt store mængder CO2 ved fremstillingen (hvis der benyttes fossilenergi til processen).
Læs mere:

http://politiken.dk/forbrugogliv/sundhedogmotion/forbrugerkemi/ECE1032906/madpapir-kan-afgive-skadelige-stoffer/

Halvårstema foråret 2016 ”Fugle”

Vi håber, at vi vil se og opleve en masse fugle af forskellige slags og på forskellige måder. Vi vil synge sange og lege fugle. Vi vil lytte til fugle og se om vi kan høre hvilken fugl det er og vide hvad den hedder. Vi vil tegne og male og tage på ture til Aqua m.m.

Forældrenes opgave er at hjælpe med at skærpe børnenes opmærksomhed på fugle. Måske har I et fuglebræt hvor I fordre fugle, måske får I øje på fugle på jeres vej, sammen med børnene. Måske har I en fuglebog eller en app, så I kan sætte navne på de fugle I ser.

Vi vil rigtig gerne høre fra jer hvis I kender nogen der har høns, voliere med fugle, fugle i bur vi kan få på besøg, aflagte udstoppede fugle, fjer? Eller andet spændende.

SØLV SPISEMÆRKE ØKOLOGI –

Nu har Tina fået tid til at registrere, hvad vi bruger og indkøber af økologiske fødevarer.
Vi er oppe på 75 % og det betyder, at vi har fået sølv, hvilket vi er godt tilfredse med. Det kan lade sig gøre rent økonomisk, med den menu vi får i dag. Vi takker Tina for hendes indsats.

30-60 % Bronze niveau, 60-90 % Sølv niveau, 90-100 % Guld niveau

Vi ønsker alle en rigtig god jul og et godt nytår og vil hermed gerne sige tak for året der er gået. Tak for de mange julehilsner og jeres opbakning i hverdagen.

Venlig hilsen
Personalet i Tyttebærhuset.