Juni 2019

Kære forældre.
TV 2 udsendelse, aktiviteter, valg, filmen hvor gr. 1 maler med vandpistoler er lagt på YouTube

Nye børn

Velkommen til Ludvig i gruppe ¾

Informationsmøde
Informationsmøde for alle nye eller andre der har interesse d. 20.6 kl. 16.45. se invitation
Giv besked i køkkenet eller send en sms for tilmelding

Personale
Signe Birgitte Powell starter i praktik som pædagog 1.6 - 31.8, hvorefter hun skal i udlandspraktik i Holland.


Efter Tv 2 udsendelsen tirsdag aften, har vi alle snakket om hvor skrækkelig det må være for nogle børn, nogen steder i danmark.
Jeg kan forsikre jer, at vi oplever, at jeres børn har en hverdag med trivsel, nærvær og masser af spændende udfordringer her i Tyttebærhuset. Her skal det være rart at være, både som barn, forældre og personale. Selvfølgelig oplever vi også, at være presset en gang imellem og vi ville ønske, at vi var lidt bedre normeret. Men jeres børn har det godt her hos os og personalet har det godt. Vi vil altid drøfte med jer og hinanden hvis vi er i tvivl om det og det samme forventer vi, at I gør.
I er også altid velkommen til at deltage i hverdagen, hvis I har tid, vi har ikke noget at skjule. Hvis vi ved det på forhånd at I kommer, kan vi planlægge efter, at der er ekstra hænder den dag.
Vi bestræber os på at tale pænt og anerkendende. Vi har forventninger til os selv og børnene, og har en struktur og en pædagogik hvor alle kan få en plads i fællesskabet. Derfor sætter vi også rammen op for børnene, som er med til at give tryghed og forudsigelighed i hverdagen.
Men ind imellem kan vi også have brug for at lyde lidt bestemte (skælde ud?) Hvis vi overreagerer, taler vi altid om det bagefter, for det er ikke rart for den der gør det og slet ikke for den/dem det går ud over. De sjældne gange vi oplever det, er det ofte fordi vi bliver ”bange” f.eks. hvis vi ser et barn der er ved at slå et andet barn med f.eks. en skovl, eller en der rende ud foran en cykel o.lig.  noget der forskrækker os. Vi bestræber os altid på at fortælle jer hvis vi selv oplever, at have overskredet nogen eller nogles grænser, og vi taler altid med børnene om det der skete. "Vi er bare mennesker".

Aktiviteter
Valg - Temaafslutning

Vi afvikler valg d. 6.6, hvor børnene skal stemme om det er Bjerg-partiet eller Sø-partiet der skal bestemme hvor vi skal afholde Temaafslutning d. 14.juni sammen med jer som familie. 

Invitation følger derefter.

Vi planter og sår i urtehaven -

Vi plukker skvalderkål, brændenælder og blomster m.m.

Cirkus Krone har desværre aflyst der turne, så i år kommer vi ikke i cirkus, som vi ellers plejer.

Mest for Gr. 1
Den sidste dag i Blåbærhuset for gr. 1 har været og den sluttede af med, deres og Tyttebærhusets hidtil længste tur i skoven. De gik 9.1 km med deres egne vandrestav, som de selv har lavet og undervejs fandt de en geocaching. De er bare så ”seje”
Gr. 1 udstiller på Museum Jorn indtil 16. juni. Filmen er lagt på YouTube.
Det er skønt, at I har bakket om projektet, med maling på tøjet og mange har set udstillingen, som børnene stolt viser frem.