Juni Juli 2018

Kære forældre
Nye børn, insekter, vand, animationsfilm, urtehaven, indbydelse, Nyt hotel

Nye børn og voksne
Velkommen til Karla i gr. 2 og Emma i gr. 3. 
Velkommen til Mille, der er studerende til 30.11.2018.

Puslespil
Tak til Tinas forældre der har lavet de ”Brikker” vi mangler til vores gode gamle puslespil. Vi har mange spil i skabet, som vi jævnligt skifter ud på hylden, så børnene løbene får nye udfordringer.

Sidste chance for at se Børneudstillingen på Museum Jorn som Gr. 1 bidrager til

Aktiviteter

Vi finder mange insekter, leger med dem og undersøger dem, flere har lavet animationsfilm den Mystiske larve, løbebillen og billesangen, der bliver badet i badebassinet, der er sat op i urtehaven og der bliver leget meget med vand m.m.
Se vigtige datoer i kalenderen. Afslutning, Cirkus m.m.

Indbydelse til Tema afslutning
Den 15.6 kl. 16 – 18 ved de Små Fisk, indbydelsen er omdelt og lagt under kalender på hjemmesiden.

Vi vil gerne, at I skriver på seddel ved pulten, hvornår i henter den dag. Så kan planlægge hvor mange der evt. skal med bussen fra Tyttebærhuset og hvor meget personale vi har brug for.

Persondataforordningen
Som I nok efterhånden har hørt om, gælder selvfølgelig også for Tyttebærhuset. Vi opbevarer de data vi har med stor sikkerhed, enten digitalt via kommunens programmer eller printet og gemt i et aflåst skab. Vi har ikke noget, som vi ikke til enhver tid deler med jer og i giver samtykke hvis det skal deles med andre. Men vi har igennem årene haft gemt ting, som vi ikke har brug for. Det er nu ved at blive makuleret. Børnene hjælper Berit på kontoret, med at putte i makuleringsmaskinen, til stor fornøjelse.
Vi får udarbejdet en politik, som I kan få at se når den engang er færdig.

Nyt Hotel åbner på Tyttebærvej i Sejs
Se hotellet ved urtehaven. Børnene har været på flere indsamlings ture til Karls-skov samt brugt materialer fra legepladsen som byggematerialer. Der er blandt andet anvendt bark, grankogler, pilegrene, småsten og korkpropper. De er blevet anbragt i fine små ”værelser” som nu står klar til indflytning. Undervejs har vi talt med børnene om hvor vigtigt det er for naturen at der er insekter til som fødegrundlag og som naturens skraldemænd. Vi har undersøgt, tegnet, og talt ben, filmet og fotograferet for at finde ud af forskellene på de forskellige dyr. De største børn har lavet det fine skilt så alle kan se at Gl. Skovridergården har fået en seriøs konkurrent.
Insekter og spindlere og andre små væsener er nu velkomne til at flytte ind på det eneste hotel i Sejs.
Samtidig deltager vi en Krible Krable-konkurrencen 2018, hvor vi håber at vinde lækkert grej, der kan hjælpe os ud på endnu flere krible-Krable- eksperimenter.
http://natur-vejleder.dk/projekter/krible-krable/tilmelding-krible-krable/

Vi ønsker gr.1 alt godt med at gå i skole.

Tak for lån af børnene, det har været en fornøjelse af have dem her og tak for den gode opbakning fra alle jer forældre. Det er med til at gøre det dejligt, at gå på arbejde når man kan mærke, at vi i fællesskab får det til at fungere.

Vi ønsker alle en rigtig god sommer.
På personalets vegne
Berit