Maj 2015

Kære forældre.
20 års fødselsdag, Majfest, Medie-leg. Modulændring, Solcreme, Brækket fod, Lågen, Cykelhjelm, Velkommen til nye børn

Majfest og 20 års fødselsdag i Blåbærhuset d. 20. maj kl. 16 – 18.

Da Blåbærhuset har 20 års fødselsdag, vil vi gerne invitere til Maj fest. Vi har tradition for selv at holde majfest med børnene. Men i denne anledning vil vi gerne have jer forældre og søskende med. - invitation følger

Aktiviteter

Halvårstema 2015 Medie-leg”
Vi arbejder stadig med forskellige medielege, noget kan I se på hjemmesiden, på you-tube, eller i mappen og måske har I været heldige af få tilsendt en digital tegning eller en lille film.

Der bliver sået sommerblomster og passet have, gravet huller og bygget huler.
Gr. 1 skal lave flere ting sammen med de andre børn i Sejs der skal starte i skole. De besøger hinanden og skal også besøge skolen flere gange.

Børn

Velkommen til Tobias, Hjalte, Sigfred i gr. 4. Det er alle søskende, så familien kender huset.

Modulændring


Hvis I har behov for at ændre modul, dvs. den tid I betaler for at være i børnehave. Så er det jer, som forældrene, der selv skal ændre modul på den Digitale pladsanvisning på kommunens hjemmeside, login med NemId.
Hvis I har brug for hjælp kan I komme på Rådhuset om torsdagen fra 10-17, husk medbring NemId

Solcreme

Vi forventer at I søger for at børnene er smurt ind i solcreme inden de møder i børnhaven. Over middag vil vi smøre ekstra creme på de udsatte steder.
Vi har LaRoche-Posay creme i børnehaven, som vi har fået af Dichtes mor, tak for det!

Cykelhjelm

Vores børn må gerne cykle på egne cykler på legepladsen, men de må ikke have hjelm på. Netop pga. af stranguleringsfare ved legeredskaber.
Børnene kan godt skelne om de er på en legeplads eller ude i trafikken.

Personale og bestyrelse mener, at det styrker børnenes cykelfærdigheder så meget, at det opvejer risikoen. De får øvet deres reaktionsevne, balance og overblik, som gør dem meget mere sikre ude i trafikken.

Vi vil gerne at børnene kan nå jorden med fødderne når de sidder på sadlen, det anbefaler de også i færdselsloven.

Mange får nye cykler, der måske lige er lidt for store. Derfor sker det også, at vi må sige nej til at børnene har deres cykel med, men så vælger de at have den lille og gamle cykel med. Det er en vurdering vi tager med forældrene – da store cykler fylder meget på legepladsen, de kan køre meget hurtigt og børnene kører ofte for usikkert på dem.

Lågen

Børnene skal vide, at det er de voksne, der åbner og lukker lågen i Tyttebærhuset, det må I gerne hjælpe med at fortælle børnene og praktisere når i henter og bringer. Vi vil ikke have at børnene kravler op på lågen og selv åbner.

Hugo har desværre brækket foden 2 steder.
Han hoppede ned fra hesten i tumlerummet og landede uheldigt. Hugo kommer derfor i Tyttebærhuset, når gr. 3 er i Blåbærhuset.

Krop og bevægelse

Vi har revideret vores læreplan for Krop og bevægelse, så hvis I har lyst at vide mere om, hvad vi udsætter børnene for og hvorfor, kan I få et større indblik der. Se hjemmesiden

DayCare

Desværre virker app’en ikke endnu på vores mobile enheder, så programmet virker ikke som vi havde forventet.
Børnene vil gerne have et billede på, hvis I kan hjælpe med det?