Maj 2020

Kære forælder.
Gr. 1 i Blåbærhuset, Gr. 3 madpakker med, Majfest

Tak for de mange hilsner vi har fået, vi vil nyde det og tænke på jer når vi har pauser.

Tak fordi I er så gode til at vaske hænder med børnene inden i aflever, til at holde afstand og komme godt ud ad døre. Det er lige det som retningslinjerne sige man skal. Vi ved at vandet er koldt, men hvor er I Seje trods det.

I dag d. 7.2, holder vi et lille udendørs ”Hvordan har vi det” personalemøde. Så vi kan opdatere hinanden, på alt det nye og drage nytte af hinandens erfaringer.

Blåbærhuset har 25 års Jubilæum og vi skulle have fejret det sammen med jer d. 16.5. Det er jo desværre aflyst. Vi håber at vi kan fejre det i fremtiden.

Børn
Velkommen til Cornelius, Noah, Carla og Solveig i gr. 4

Personale
Tina har fået et nyt knæ, og er derfor sygemeldt.
Anette, Berit og Elizabeth skiftes til at lave mad

Martin har været i praktik i Blåbærhuset og har sidste dag sidst i uge 20. Tak for hans indsat, vi håber at han har fået noget med sig herfra.

Sara er vikar på timeløn, så hun får timer efter behov

Der er udmeldt at vi får kompensation for timer til ekstra rengøring og mødeplan. Vi har i disse uger brugt ca. 35.5 timer mere end ellers, hvilket vi håber at vi får godtgjort.

Samtidig får vi den længe ventede opnormering, som vi havde fået sat i udsigt fra regeringen og kommunen. Tyttebærhuset får 106.000 kr på den konto – ikke nok til en stilling, men måske nogen kan sættes op i tid. Det arbejder vi på.

Ansættelse
Vi har fortsat et stillingsopslag, nu hvor Anni forventer at gå på pension 1.9.20. Fristen har dog være ændret nogle gange og nu hedder det den 10.5.20. Hvorefter vi håber at kunne afvikle samtaler og få ansat en super medarbejder.

Solcreme
Husk at smøre børnene hjemmefra, vi smøre kun udsatte børn til middag og forventer at børnene er smurt med god langtidsholdbar creme hjemmefra. Solhat og lange ærmer er også en god ide.

Aktiviteter
Uge 20 og 21 - Selv om vi ikke helt ved hvad Mette Frederiksen siger, tænker vi at det kommer til at ligne det vi kender. Derfor har vi bestemt, at gr. 1 fortsætter i Blåbærhuset, i denne omgang får de madpakker leveret fra Tyttebærhuset.

Gr. 3 skal derimod have madpakker med, selv om de er i Tyttebærhuset. Vi tænker det er rimeligt, at det går på skift.

Majfest

Vi afholder majfest d. 19.5. gruppevis men på den samme dag. Det betyder at Børnene har blomster med, så vi kan pynte majstangen og resten af huset. Vi er godt i gang med at synge maj sange og vi håber at I har opdaget det hjemme! 

Urtehaven – vi begynder at så i haven, der er indkøbt både til blomster og grønsager.

Gr. 1
Gr. 1 bliver desværre snydt for deres besøg i de andre børnehaver og på skolen. Vi ser hvilke muligheder der bliver i maj/juni.

Til gengæld har gr. 1 haft stor fornøjelse af cykeluger i Blåbærhuset i så lang tid. Mon ikke snart at de kender meget af Nordskoven og at deres balance, opmærksomhed, fællesskab og fysik er styrket væsentligt. Onsdag i denne uge var de på den lange cykeltur i Nordskoven – Korsdalshus og derudaf. Anders kom stolt tilbage, kunne se den store udvikling der er sket både fysisk og socialt. De er blevet super gode til håndterer de udfordringer de møder undervejs. Det må siges at være robuste børn. Anders savner dem meget, og fik en varm modtagelse da han mødte i Blåbærhuset, men han kan jo desværre ikke være to steder.

Nu vil gr.1 være optaget af træer, bål, og andre aktiviteter i skoven, så cyklerne får en pause fra vores side.

Gr. 2 og 3 – Tager på ture heromkring Tyttebærhuset – Sejs-Engen, Karls skov, lilleøvejs legeplads osv.

Gr. 4 er stadig fredet på Troldestuen hvor de tager imod nye børn og lære hinanden at kende. Men fra næste uge tænker vil også på en lille tur til legepladsen ved Sortbærvej.

Rigtig god Bededagsferie
Personalet i Tyttebærhuset