September 2015

Kære forældre.
Ny pædagog i Blåbærhuset, Jobbytte, Udflugt til Skandinavisk Dyrepark, Høstfest i Børnehaven Tyttebærhuset, Fotograf, Arbejde i atelieret, Hygiejne uge

Personale:

Bestyrelsen har ansat pædagog Mads Harpøth Mikkelsen. Han skal primært være i Blåbærhuset og afløser Kaj her. Mads starter tirsdag d. 1.9 og vi håber at alle tager godt imod ham. Mads er glad for ude livet, kan lave mad, spille guitar, fortælle historier og har det rette glimt i øjet når vi taler om børnehavebørn. Vi glæder os rigtigt meget til at arbejde sammen med Mads.

Jesper Holger Jørgensen er startet i jobpraktik og bliver til midt i november. Jesper har været her før, så vi kender ham allerede.

Jobbytte – I uge 39 bytter vi Mie ud med Margit Nørgård fra Kulturinstitutionen Blæksprutten. Det er i forbindelse med pædagogisk tilsyn, som finder sted en gang om året. I denne omgang sker det ved at bytte personale, der skal deltage i hverdagen og observere forskellige fokus punkter, hvorefter vi reflekterer og det hun har set. Margit vil have 2 dage i Blåbærhuset og 3 dage i Tyttebærhuset.

Tina er på kursus i økologisk madlavning i uge 38 og 39.

Berit er på studietur til Berlin i uge 37 – Hun skal besøge mange institutioner og se hvordan de arbejder med inklusion m.m.

Aktiviteter:

Høstfest:
Vi høster og er begyndt at forberede til høstfest. Husk at alle børn den dag har noget med til det store høstbord. Det kan være lidt frugt, grønt, blomster eller andet godt fra haven eller grøftekanten.

Fotograf Keld Pedersen tager gruppebillede denne dag. Han tilbyder også at portræt fotografering af børnene og søskende søndag d. 13.9 – tilmelding på liste i forgange.–

Udflugt til Skandinavisk Dyrepark. Tyttebærhusets Støtteforening vil gerne støtte en udflugt. Det er d. 3.9, se opslag eller kalender på hjemmesiden. Vi siger tak til Støtteforeningen og vores mange husvenner, der gerne tager med så vi kan dele børnene i små grupper. Denne gang er tager Kaj, Ketty og Solvej med

Gr. 2 besøger hinandens haver her i efteråret, for at give et større kendskab til hinanden og skabe nogle nye relationer i gruppen. Måske gør det det nemmere at lave legeaftaler uden for børnehavens åbningstid.

Arbejde i atelieret:

Vi vil ind til sidst i november have gang i mange forskellige projekter i atelieret. Alle børn vil få noget de skal arbejde kreativt med, hvor de udfordres med, papir, pensel, saks, lim osv. Noget at det skal bruges til julegave og er derfor en hemmelighed, men hemmelighederne bliver udstillet i Multihuset til Sejs Borgerforenings Kunstudstilling d. 21. og 22. november. Så sæt kryds i kalenderen.

Fødselsdage: Vi vil gerne have aftaler på plads om afholdelse af fødselsdag, så vi kan få det i kalenderen. Tak

Hygiejneuge i uge 38. Vi satte fokus på god hygiejne, derfor bliver der brugt ekstra tid ved håndvasken i denne uge og sunget vaskehænder sange. Så måske børnene fortæller jer hvordan man vasker hænder.

På denne side kan du finde links til sjove måder at arbejde med hygiejne på, når du er hjemme.

Adresseliste:

Når alle har sagt god for oplysningerne på listen – senest d. 4.9, vil vi printe listen ud til alle. I kan bruge den til at lave legeaftaler eller spørge hinanden om hjælp, det er jeres lokale Netværk.

Forældremødet:

Vi forventer at det bliver d. 27. oktober kl. 19

Adgangen til ønskepladsen afhænger af opskrivningstidspunktet: Fra 1. oktober ændres rækkefølgen på ventelisterne til dagpleje, vuggestuer og børnehaver. Fremover vil rækkefølgen på ventelisterne afhænge af opskrivningstidspunktet og ikke længere fødselstidspunktet. Det betyder, at chancen for, at forældrene får den plads de ønsker, øges jo før de skriver sig op. Se mere på opslagstavlen i forgangen.Blåbærhuset:
Vi vil få sat lydlofter og nye lamper op i Blåbærhuset i den nærmeste fremtid.
Akvarie rummet vil blive lettere istandsat og der vil blive malet lidt hist og pist, så I vil opleve lidt rod i løbet at efteråret.