September 2016

Forældre arbejdsdag, Høstfest, Ud i Sejs, Forældremøde, Hvis ikke skæld ud hvad så?

Tak for hjælpen til arbejdsdagen i tirsdags, det er utroligt, alt det vi kan nå, når alle tager fat. Vi fortsætter med at male hegn så længe det er tørt vejr, flere har meldt sig til det. Så der kommer sikkert flere sms'er om hvornår vi er i gang med det.

Næste arbejdsdag er d. 6. oktober, hvor vi forventer at der skal graves planter op, samles nye højbede m.m. Der kommer opslag om det.

Forældremødet bliver d. 26. oktober – invitation følger

Spørgsmål ang. overgangen til Tyttebærhuset
er sendt til jer via Day Care, jeg har forsøgt at sende både, som mail og sms og håber, at I har fået det. Ellers kan i åbne dette link og svare https://goo.gl/forms/RGJ3qV7c7c28erV83
Vi håber at alle vil give sig tid til det.

Informationsmøde d. 27.9 kl 16.30 for nye børn. Hvis I ikke har deltaget før, så er I også meget velkomne. Se invitation under kalender.

Personale
Maj er midlertidig ansat ind til 31.december
Lone fra Buskelund børnehaven kommer og laver tilsyn i uge 36
Hanne er derimod i Buskelund for at lave tilsyn der.

Børn

Velkommen til Kaisa der starter i gr.3

Nye børn der startede i august vil en af de nærmeste dage blive inviteret til en forældresamtale af deres primær voksne.

Mads vil være i Tyttebærhuset alle onsdage, når gr. 3 er Tyttebærhuset, da han er primær voksen for gruppen. Det er rart, at han også oplever børnene når de er i Tyttebærhuset og at der ikke gå for længe mellem han er sammen med dem.

Børne-aktiviteter
Høstfest – onsdag d. 6.sep. – Husk at give børnene noget grønt, frugt eller blomster med fra haven eller grøftekanten til et stort høstbord. Fotografen kommer for at tage et gruppebillede af os.
Vi har selv nået at høste Blåbær som Tina har lavet blåbæris af, og det skal vi smage til festen. Tina laver remolade af vores grønne tomater. Børnene har gravet gulerødder og kartofler op og vi har fået kartoffelmadder med purløg. Vi plukker brombær, mirabeller og æbler af eget avl og i år er der vist også valnødder på træet?

Ud i Sejs – Tak til vores ”husvenner” for deltagelse. Anne tilbyder besøg i haven, hvor børnene møder eventyrfigurer m.m.

Kunstprojekt, med inspiration fra ”Ud i Sejs” – Vi er gået i gang og alle børnene vil arbejde i værkstedet og i atelieret med kreative ting, som vi måske vil udstille i Multihuset d. 19 og 20. november. Nogle af tingene vil blive hemmeligholdt for jer, så I vil oplever det som en overraskelse og noget ender måske også som en julegave?

Tøj – Husk at det er ved at være tid hvor børnene har brug for hjemmesko, regntøj og ellers tøj der passer til årstiden.

Fabulatoriet – Vi har lavet aftale med musikpædagog Lillian om at komme og lave musik med børnene 10 onsdage i efteråret. (Se pjece fra ”Fabulatoriet”, som børnene i gr. 1. og 2 har fået med hjem). Vi har dog valgt at tilgodese gr. 2. Gruppe 1 børn får de to onsdage, hvor gr. 2 er i skoven.
Lillian starter onsdag d. 14. sep. Børnene deles i to hold og det første hold på 10 børn starter præcis kl. 9.30, så vi beder jer være her til tiden.

E-BOG: "Hvis ikke skæld ud - hvad så?"
-Hvad sker der med børn, når vi skælder meget ud? -Hvorfor skælder vi ud?
-Hvornår skælder vi oftest ud?
-Hvis ikke skæld ud, hvad så?
Skæld ud?? http://family-lab.dk/wp-content/uploads/2016/05/family-lab_ebog.pdf