September 2017

Kære forældre
Vigtige datoer, Høst, Faces, Foto på Daycare

Børn:
Velkommen til Ida Skree der starter i gr. 3 d. 18.9

RiverArt
Tak for jeres deltagelse til RiverArt. – Selv om bispehuerne havde lidt svært ved at sejle, var det hyggeligt vi mødes til Regatta  Det snakkede børnene meget om her i Tyttebærhuset.

Vigtige datoer:
Fredag d. 3. november - Personaledag. Dvs. at vi vil arbejde uden børn med et fagligt emne og planlægning. Derfor spørger vi, om nogle af jer har mulighed for at holde fri med jeres børn og måske hjælpe ved at invitere andre børn med hjem? En anden mulighed er, at forældre der har lyst, kan lave hyggedag med børnene sammen med vores vikarer her i Tyttebærhuset. Endelig kan det jo være, at bedsteforældre kan være behjælpelige. Til/fra melding kommer på DayCare.

Mandag d. 6. november - Forældremøde.

Fotografering
Der tages gruppebillede til høstfesten, hvor vi er samlet i Tyttebærhuset – det kan efterfølgende bestilles ved KP foto.

KP Foto tilbyder også fotografering søndag d. 17. september, for familien.
Se omdelt seddel og opslag i forgangen.

Aktiviteter alle:
Vi høster mirabeller, brombær, salat og vi har fået en pæn portion blåbær i hus.
Høstfest d. 13.9 – Børnene medbringer frugt, grønt eller blomster fra grøftekanten eller haven, som sættes på det store bord i Tyttebærhuset. Se Høstfilm fra 2016 https://youtu.be/QDtdtPrGabk

I uge 36 er vi tilmeldt Naturens Dag i Danmarks Naturfredningsforenings, se opslag på døren eller dette link. http://www.naturensdag.dk/

Faces – Alle er i fuld gang med at lave ansigter.

Havebesøg gr. 1 og 2: Det er spændende for børnene, at opleve hvordan det ser ud hos hinanden og det giver dem en udvidet kendskab til hinanden. Vi snakker om deres adresser og taler om hvornår de har fødselsdag m.m. så det må I gerne bringe ind i samtalen derhjemme.
• Gr. 1 kommer også på de havebesøg de mangler.
• Gr. 2 er nu godt i gang med at besøge børnenes haver og børene er efterfølgende med til at lave en billedside på iPad med billederne. Dem hænger vi op når vi har nået alle haver.

Gr. 1
Besøge Museum Silkeborg og se udstillingen ”Faces”

Amanda laver p.t. et lille ”pige samarbejdsprojekt” på loftet er par gange om ugen. Det består af forskellige lege og samarbejdsøvelser.

Toiletbesøg – Gr. 1 er så småt begyndt at øve i selv at tørre sig efter toiletbesøg. Alle har været rigtig gode til at prøve det, og husker at kalde på en voksen som tjekker efter. *Vi håber i vil bakke dette op der hjemme og lade børnene øve sig, så kan alle snart selv klarer det.

Gr. 2 De 4 nye børn i gruppen er ved at falde til, og det er dejligt at vi oplever at I allerede har lavet legeaftaler, også med de nye børn.

Gr. 3 skal i gang med at tegne Nikolaj, imens vi synger sangen.
Ellers oplever vi at gr. 3 er kommet rigtig godt i gang med at gå i børnehave.

Foto på Day Care – som bliver delt med jer.
I fremtiden vil vi dele foto vi har lagt på DayCare med ”home”. Det vil sige, at I også kan se dem derhjemme.
Vi forsøger at dele foto til grupperne eller til alle når det er aktuelt.
Vi har i mange år gemt billeder i mapper til hvert barn på computeren, som børnene fik når de gik ud af børnehaven. Det er et stort arbejde, at få sorteret alle disse billeder, derfor har det også været frivilligt. Men der er efterhånden så mange enheder, som vi tager fotos med, så opgaven er blevet uoverskuelig.
Hvis I gerne vil gemme nogle af billederne, er det en god ide at downloade dem løbende til jeres egen computer. For de forsvinder mellem 90 – 180 dage. Åben mappen billeder på jeres skærm og se aktuelle billeder fra gruppen. – Der vil forsat blive sat billeder og film på hjemmesiden – Husk også at vi har en youtube kanal "Børnehaven Tyttebærhuset" hvor I kan se eks. hvordan vi holder høstfest, majfest og noget at det børnene har lavet på iPad.