Fødselsdage

Vi vil meget gerne holde fødselsdag for børnene i Børnehaven, da vi synes det er en go’ tradition.

Dejligt at få gave

Fødselsdage:

Vi vil meget gerne holde fødselsdag i Børnehaven, da vi synes det er en go’ tradition.

Efter at kostordningen er kommet, passer det bedst kl. 9.30 til formiddagsmad og forældrene kan deltage hvis de har tid og lyst.

  • Her dækker vi bord med barnet og pynter.
  • Synger fødselsdagssange.
  • Der er en gave fra børnehaven.
  • Barnet deler lidt godt ud, som det har med hjemmefra – helst lidt sundt på en sjov måde, det kan f.eks. være: frugt spyd, boller pyntet med smarties, müslibar, flødeboller, jordbær osv. Kage med begrænset sukker (slik og glasur) er fint.

Vi vil gerne at fødselsdage aftales så hurtigt som muligt, eller inden d. 1. så vi kan få det med i vores planlægning og lagt på vores hjemmeside

Gaven fra børnehaven er det samme til alle børn i gruppen. Vi vælger en aktuel ting, som relaterer til det vi laver i børnehaven, og som vi mener, mange børn har glæde af. f.eks. vores eget brætspil, et billedlotteri, et vendespil, taske til tøjet, eller vores egne fotobøger. 

Gr. 1

Vi vil gerne komme til fødselsdag i hjemmet hos de børn der går i gr. 1, hvis de/I har lyst til det.

Vi vurderer, at de fleste børn i gr. 1 kan magte at have besøg af gruppen i hjemmet.

Vi kan gå herfra kl. 10 og skal være tilbage senest kl. 13.30. vi spiser formiddagsmad i børnehaven inden vi går.

Hvis hele gruppen er for stor kan man vælge kun at invitere pigerne eller drengene. Man kan også vælge at gå sammen om at holde det, både hjemme og i børnehaven.

Vi ønsker ikke, at der tages slik og søde sager med hjem i børnehaven efter et hjemmebesøg.

Historie:

En gang, i ”gamle dage”, tog vi til fødselsdag, hos alle børn, der inviterede til det. Der havde alle børn en gave med, siden blev det ændret til en fælles indkøbt gave for at højne kvaliteten. Forældrene betalte et beløb, men det var tidskrævende for personalet at kræve pengene ind og købe gaver.

Vi vurderede også at den gode fødselsdags tradition i børnehaven var ved at gå tabt i hensynet til hjemmets forskellige traditioner.

Derfor besluttede vi, at vi kun tager imod invitationer til fødselsdag i gr. 1, hvis familien ønsker det.

Nogle børn, især de yngste, havde svært ved at have så mange børn på besøg til fødselsdag hvor barnet i forvejen havde store forventninger til alt og alle.

Det kunne også være svært at være gæst, for børnene kendte børnehavens måde at holde fødselsdag på, og hjemme var det en anden måde, hvem gjorde hvad hvornår og hvordan?

Andre besøg:

Vi vil gerne komme på hjemmebesøg en anden dag.